18-19. századi idők

Az 18. és 19. század során az édességek és sütemények tovább fejlődtek, és számos ikonikus és népszerű sütemény jelent meg. Az ipari forradalom és a konyhatechnika fejlődése lehetővé tette az édességek tömegtermelését és a változatosabb receptek kialakítását. Íme néhány részletesebb leírás az 18-19. században népszerű süteményekről:


Macaron

A macaron egy híres francia sütemény, amelyet a 18. században fejlesztettek ki. Ez egy két meringue pogácsa közé töltött krém vagy lekvár. A macaronok többféle ízben készülhetnek, mint például mandula, csokoládé, málna vagy citrom. A francia cukrászatban azóta is nagyon népszerűek.

Eclair

Az eclair egy hosszúkás, csöves formájú sütemény, amelyet a 19. században találtak ki. A tészta leveles, légies és kívül ropogós, belül pedig töltelékkel, például vanília krémmel vagy csokoládé krémmel van töltve. A tetejét általában csokoládémáz borítja.

Bienenstich

A Bienenstich, vagyis "méhszúrás" egy német eredetű sütemény, amelyet a 18. században teremtettek meg. Ez egy rétegekből álló sütemény, amelyben egy krémes töltelék van, és a tetejét mandulaszeletekkel díszítik. A Bienenstich édes, krémes és mandulás ízvilága jellemzi.

Punschtorte

A Punschtorte egy osztrák sütemény, amelyet a 19. században találtak ki. Ez egy réteges torta, amelyben rummal átitatott piskóta, lekvár, diós töltelék és marcipán található. A torta tetejét egy rummal átitatott cukormáz borítja, és gyakran díszítik csokoládéval.

Victorian Sponge Cake

A Victorian Sponge Cake egy klasszikus angol sütemény, amely a 19. századi Viktória-korban volt népszerű. Ez egy könnyű és pillekönnyű piskótatorta, amely középen lekvárral és tejszínhabbal van töltve. A torta tetejét porcukorral szórták meg.

Ezek csak néhány példa a 18. és 19. századi édességekre és süteményekre. Ez az időszak gazdag és változatos választékot kínált